tisdag 15 juni 2010

Ettan - ingen stillsam krabat

Ultraljudet gick bra! En livlig liten Etta som snurrade runt som en propeller och viftade med armar och ben. De små fötterna var nog det sötaste på länge!

Ettan var ungefär 8 cm lång från huvud till stjärt. Huvudet var ungefär 2,5 cm. Läkaren tyckte det såg fint ut, även om det var lite svårt att se allt. Ettan är fortfarande åt det mindre hållet, men har växt till sig bra ändå! Dateringen på maskinen sa 13+3 och vi är 13+6 så det var ganska nära.

Skönt nog så flyttas inte IVF-patienters BF-datum pga ultraljud, eftersom man vet när barnet blev till. Så funkar det här! Det är bra att inte behöva röra till det med nya datum och beräkningar alltför mycket. Ettan må vara lite liten men är ändå beräknad till den 14/12. Precis som förr.

Måste säga att jag har fått ett jättefint bemötande på spec. mödravården här. Blir en del kontakt med dem pga min grundsjukdom och så. De är jättetrevliga och läkaren vi har är super. Inget daltande men trevlig, personlig och tydlig. Hon är bra på att ge information och lyssnar på vad vi säger. Sånt är värt så mycket! Vi kändes oss väldigt lugna och glada när vi gick därifrån.

4 kommentarer:

  1. Grattis till ett bra ultraljud! =) Härligt att höra.

    Och att etta är en livlig krabat låter allt bra mysigt!
    KRAM

    SvaraRadera
  2. Vad skönt att allting var finemang :) ni känner er säkert lättade nu efteråt :)

    Bra att den var livlig :) har du känt några fosterrörelser ännu?

    Kram

    SvaraRadera
  3. Men så kul att höra! Jag höll tummarna i morse då jag läste att ni skulle dit!

    SvaraRadera
  4. Tack allihopa! Det var verkligen underbart att se Ettan.

    SvaraRadera