onsdag 3 november 2010

Vecka 35

Välkommen vecka 35! Det är inte klokt att vi är där egentligen, men det känns hur bra som helst. Nedräkningen har liksom börjat på allvar nu när det är ungefär en månad kvar till igångsättningen. Hur spännande som helst! Sen så finns ju alltid möjligheten att hon väljer att komma innan vi hinner få någon igångsättning så vi försöker väl vara lite beredda på vad som helst.

Vecka 35 är veckan då jag ska packa BB-väskan och skriva klart förlossningsplanen. Så är det bara! Dessutom är det veckan då barnrummet kommer att ta form och det ska bli så kul att få greja där inne så fort färgen på väggarna har torkat (maken målar andra varvet just nu).

Om mamman i vecka 35: Viktökningen blir snabbare i slutet, ungefär ett halvt kilo i veckan och då går 300 gram till barnet. Det är vanligt att samla på sig vätska, få mer besvärande halsbränna och känsla av att magen är full. Det kan även vara svårt att hitta bekväma sovställningar och nattsömnen är oftast inte den bästa. Mer ryggvärk är också vanligt och även att mamman känner sig lättirriterad då det är svårt att vara bekväm och inget känns riktigt bra. Jag kan skriva under på allt, utom viktökningen som inte riktigt är sådär för mig. Tycker inte heller att jag samlar så mycket vätska.

Om barnet i vecka 35: Fingernaglarna har vuxit ut helt, benmärgen börjar producera röda blodkroppar och huden som tidigare var skrynklig börjar släta ut sig. Navelsträngen är ca 50cm lång och tjock som en tumme. Barnet väger kanske runt 2500 gram.

Slutligen bjuder jag på en bild från vecka 20 ungefär, bara för att det är lite kul att se hur mycket som har hänt sedan vi var halvvägs! Det blev så tydligt när jag tog på mig samma topp.

5 kommentarer:

  1. Det har hunnit hända en hel del på 15 veckor ser jag! :) Visst känns det konstigt när man kollar på "gamla" bilder, då kändes magen som världens största-men när man jämför är det bara en bråkdel av vad den putar idag :) Fin är du då med kulan!

    SvaraRadera
  2. Grattis till nya veckan. Snaaart snaaaaart! :)

    SvaraRadera
  3. Den 7:e maj 2011 är det äntligen dags för den omtalade och efterlängtade Mammabloggalan. Under ett lyxigt dygn täffas vi härliga Mammabloggare – liten som stor - på fina Radisson Blu Royal Park Hotel i Solna med utsikt över vackra Brunnsviken. Där blir det mammalyx på hög nivå med bloggmingel, föreläsningar, utställningsmässa, prova på aktiviteter och toppklass underhållning. Med flera stora sponsorer kommer ni även gå hem med en härligt välfylld goodiebag!

    Kvällen avslutas med en lyxig galamiddag där en fantastisk 3-rätters galamiddag serveras och toppas med en awardutdelning där årets Mammabloggare koras inom olika kategorier.

    Vi hoppas på att få träffa just dig där – skynda dig att anmäla dig till 2011 – års stora händelse innan biljetterna tar slut!

    Varma hälsningar,

    Jenny, Johanna & Lina

    Styrelsen Mammabloggalan
    www.mammagala.se

    SvaraRadera
  4. Hihi, kul med foton på dig i samma tröja men olika stora magar =)

    Men du, vad snabbt tiden har gått. Kan knappt fatta att du redan är i vecka 35!!! Så häftigt! =)

    STOOOOOOR KRAM

    SvaraRadera
  5. åh vad härligt! kan inte fatta att tiden går så snabbt!! grattis till ny vecka, det är nära nu!!

    SvaraRadera