måndag 13 september 2010

Barnvagn beställd

Det blev tillslut en Emmaljunga NitroCity i färgen Pro Forest. Vi velade lite mellan den och en Emmaljunga CityCross men valet föll ändå på den här. Det är förresten inte klokt vad många vagnar det finns att välja mellan! Alldeles för många, man blir lätt snurrig.

Vi behöver en robust och bra vagn som ändå är smal nog att gå in i hissen (vi bor på 4:e våningen). För maken spelade vagnsköpet annars mindre roll, han tyckte att de flesta vagnar skulle fungera för honom att köra. Medan jag tyckte det var viktigt att den inte var tung eller svårstyrd, eftersom jag har reumatiska bekymmer i händer och armar. NitroCity plockade hem segern eftersom den är mer lättstyrd, tack vare de svängbara hjulen och dessutom är den lite nättare och lättare i modellen. Nackdelen med svängbara hjul kan såklart vara om det är hemskt mycket snö ute men det ska det väl inte vara året runt så det får gå! Eller som min pappa sa "de plogar ju faktiskt vägarna". Och i värsta fall finns det faktiskt sele eller sjal att bära i.

Till vagnen beställde vi en hårdlift som Ettan får snusa i den första tiden. Jag valde hårdlift istället för mjuklift eftersom det verkar lite mer ombonat på vintern och enklare att bädda i.

Så nu var ytterligare en punk på önskelistan struken! Bortskämda som vi är så får vi dessutom vagnen i present från blivande mormor och morfar, hur snällt som helst.

Bild från Emmaljunga.

Andra bloggar om: , , , , ,

2 kommentarer:

  1. Vad skönt att ni har undan vagnbesväret nu, det är en hel djungel och man blir så irriterad när man inte vet vilken man ska ha :)
    För mig är det skötväskan som är problemet nu...
    Har du köpt någon?

    Kramar

    SvaraRadera
  2. Åsa: Väldigt skönt!

    Vi har inte köpt skötväska ännu men vet vilken det troligen blir.

    SvaraRadera