fredag 3 september 2010

Besök på spec.mödravården, vecka 26

Idag var det dags för läkarbesök och tillväxtultraljud på specialistmödravården. Det gick bara fint! Fick samma trevliga läkare som jag mötte i början av sommaren och det är jag superglad för.

Ultraljudet visade en pigg liten tjej som växer som hon ska, men som fortfarande ligger aningen under medel i storlek. Ingen fara alls dock! -11% är siffran nu och det får vara upp till -20% innan det är nån fara på taket. Just nu väger hon 750 gram ungefär och normalt hade varit närmare 850 gram. Följer hon sin egen kurva fram till förlossningen och föds i vecka 40 så är den förväntade födelsevikten 3200 gram, lite under medel men fullständigt normalt. Men det hinner ändras så de fortsätter följa upp oss varje månad.

Jag har numera moderkakan på höger sida och mer bakåt än framåt. Det förklarar varför jag känner henne bättre nu! Tidigare låg den på vänster sida och framåt.

Läkaren kollade blodflödet till livmodern och det såg jättefint ut (har man dåligt flöde kan det vara tecken på havandeskapsförgiftning).

Eftersom jag har onda sammandragningar ibland så kollades även livmodertappen och den var helt stängd och opåverkad (utmärkt alltså).

4 kommentarer:

  1. Vad skönt :) säkert härligt att få se liten igen :)
    Vi ska på ultra på måndag igen, ska bli spännande :) längtar så att få ser vår lilla vilding igen :)

    kramar

    SvaraRadera
  2. Skönt att veta att allt står rätt till! Och mysigt med ett nytt foto till samlingen ;)

    Kram och trevlig fredag önskar jag!

    SvaraRadera
  3. men vad är det jag ser. :) Ska ni få en liten flicka? :) Visst var hon blyg på RUL och inte ville visa sig eller har ni alltid vetat?
    Jag är såååååå nyfiken på vem det är som gömmer sig därinnne men vi får snällt vänta tills förlossningen. :) Blir en fin överraskning! Men samuel är säker på att det är en pojke.
    Kram

    SvaraRadera