onsdag 6 oktober 2010

Vecka 31

Jippie för ännu en ny vecka! Har som vanligt läst lite om vad som händer i vecka 31 och här kommer en sammanfattning:

Barnet närmar sig sin födelselängd och kanske redan har hår på huvudet. Fossingarna är runt 6 cm långa och huvudets diameter är ungefär 8 cm. En del barn har nu lagt sig tillrätta med huvudet nedåt (inte Ettan vad jag vet).

För mamman är det vanligt med ryggbesvär och svullna ben. Det är också lätt att bli andfådd även om lungkapaciteten har ökat från ungefär 500 till 800 kubikcentimeter luft per andetag.

Min egna kommentarer: Ryggen har ju besvärat mig länge - inget nytt där. Mina ben är inte så farligt svullna ännu och det är jag glad för! Har tillräckligt med svullnad i mina leder pga inflammationer utan att samla på mig extra vätska. Annars får jag ta till stödstrumporna helt enkelt. Däremot är jag lite svullen om händerna och vigselringen får vila i en ask så länge.

I övrigt inget speciellt nytt. Ettan är livlig i magen nu igen och det är himla mysigt. Hon verkar tycka att eftermiddagar och sena kvällar/nätter är rätt tillfälle att röja. På morgonen är hon jättelugn. Jag känner mig ganska stor och otymplig med magen som är iväg mest jämt, men ändå fin. Har nog aldrig varit så nöjd med kroppens utseende som nu faktiskt.

4 kommentarer:

  1. Åh du är så fin tycker jag :) Du har verkligen en jätte vacker mage :) Nu är det inte långt kvar.

    SvaraRadera
  2. Vad du är fin :)
    Jag tycker också man är mest nöjd med kroppen nu som gravid, då stör inte magen alls och jag njuter till fullt av att vara gravid :) tänk att en människa bor och lever i magen, det är helt otroligt hur en människa är gjord...

    SvaraRadera