söndag 31 oktober 2010

fredag 29 oktober 2010

Shoppat... igen.

En sväng på Barnens hus idag gjorde oss lite fattigare men vi köpte mycket som vi verkligen behövde! Kudde till vaggan, mobilarm som man fäster på spjälsängen för att kunna hänga en sängmobil där, fästen till vagnen för att kunna hänga skojiga grejor där, två pyjamaser (det var två för 99kr - billigt), diinglisarna på bilden ovan samt en julklapp till Ettan. Hon får nog bara en julklapp av oss, lite symboliskt mest. Jag tror inte hon kommer minnas sin första jul eller ha så mycket glädje av en massa paket!

Bebisapotek


Nu har min beställning från Apoteket kommit och korgen som agerar "bebisapotek" har fyllts på ytterligare. Sedan tidigare hade jag egentligen bara rumpsalva, amningsinlägg och våtservetter där i. Nu finns även mjölkuppsamlingskupor, termometer, nagelsax, bröstvårtskräm, näsdroppar och bebis-tops.

Dessutom köpte jag en bröstpump som fått väldigt bra i tester och flera rekommendationer, en "Avent" från Philips. Hoppas den fungerar bra!

torsdag 28 oktober 2010

Spec.mödravården, vecka 34, tillväxtultraljud nr 5

Åh vilken härlig känsla det är att gå ifrån sjukhuset efter att ha sett min lilla tjej i magen och fått höra att hon mår bra. Det ger lite extra energi när det är jobbigt! Idag låg hon och slurpade fostervatten, kunde se henne gapa och till och med sträcka ut tungan. Sedan försökte hon få in handen i munnen men det gick ju åt skogen såklart.

Hon visade även upp sina "tjejdelar" om man säger så, det var väldigt tydligt allting. Såg även fötterna mycket tydligare än vad jag har gjort förr.

Ettan ligger nu med huvudet nedåt, precis som förut, och har sjunkit ner ännu en bit. Det stämmer bra överens med min upplevelse av att jag har blivit smalare runt den övre delen av magen men större längre ner. Hon trycker ganska bra nedåt och nu förstår jag varför jag är så himla kissnödig jämt! Min stackars lilla urinblåsa har inte mycket spelrum, den var alldeles ihoptryckt.

Vikten beräknades nu till 1840 gram, vilket är 16% under medel och helt normalt. Hon verkar följa sin egen kurva nu och jag hoppas att hon forsätter växa bra och inte dippar nått mer.

Tidigare viktuppskattningar:
  • vecka 31: 1450 gram, -16%
  • vecka 29: 950 gram, -22%
  • vecka 26: 750 gram, -11%
Nästa besök blir den 17/11. Då ska vi bestämma datum för igångsättning - mycket spännande!

onsdag 27 oktober 2010

Vi Föräldrar

Beställde en prenumeration på tidningen Vi Föräldrar och har nu fått första numret + två premier. Vet inte om jag kommer vilja fortsätta med nån typisk "föräldratidning" men jag ger det ett försök med några nummer nu när det var så billigt.

Kaninen som vi fick har en skallra i sig, känns mjuk och go. På bilden sitter den på vår andra premie, en fleecefilt med stjärnor, som känns helt okej men jag ska tvätta upp den så den blir lite mysigare och inte luktar plast. Inte den finaste filten kanske men det är bra att ha extra!

Vecka 34

Sådär ja, då var en ny bild tagen och en ny vecka påbörjad. Det var inte läge att ha med hela mig på bild idag, man skulle kunna säga att jag har en dålig hårdag.

Barnet väger nu strax över 2kg och är i princip färdigt för att kunna leva utanför magen, bara lungorna som behöver lite mer tid.

För mamman är det vanligt att det kommer fler och fler förvärkar och rikligare flytningar (party hela dagen). En del kan ha svårt att skilja på flytningar och svagt sipprande fostervatten, då ska man fråga sin barnmorska!

Mina förvärkar är nu ganska ordentliga när de väl kommer. Har även varit med om att få några ganska tätt efter varandra sådär att jag började fundera på om något var på gång. Jag vill inte att det ska hända riktigt än!

Ungefär 5 veckor kvar till Ettan-leverans! Inte illa. Det känns inte alls länge men jag kanske hinner bli helt otroligt less ändå. För visst är det lite tungt en del dagar, det ska jag inte sticka under stolen med. Jag får svårare och svårare att röra mig och promenaderna blir kortare. Värk har jag ganska ordentligt, speciellt i händer, rygg och ben. Men det går ofta att lindra med en varm dusch och lite Alvedon!

Nu ska jag göra lite nytta här hemma, med betoning på lite. Sen blir det en kort promenad till Preem för att hämta min låda med Apoteksgrejor som har kommit idag samt posta ett par paket. Efter det ska jag äta rester av gårdagens pastagratäng och sedan dra iväg på "Me&I" - kväll tillsammans med E och kanske nån till.

måndag 25 oktober 2010

Föräldraträff nummer 4 och ont överallt

Idag var den sista föräldraträffen innan förlossningen (vi får möjlighet att träffas samma grupp vid 5 tillfällen under våren också, med våra bebisar). Vi pratade föräldraskap och amning, det var intressant att höra allas tankar som vanligt. Sedan fick vi information från BVC om de första kontrollerna där, vaccinationer för bebisen och sådant. Vi fick även information om hur vi kan förebygga plötslig spädbarnsdöd, läskigt att ens tänka på men viktigt såklart.

Sedan kom jag hem och har haft så himla ont i magen! Svårt att säga om det är i "bebis-magen" eller inte och jag är alldeles öm när jag tar på höger sida. Hoppas det går över snabbt. Det räcker så bra med ont i ryggen och ont i foten.

Dagens bästa: MMS som anlände till min mobil med ultraljudsbild och glada nyheter om våra vänners lilla bebis som ser ut att må bra och är beräknad några månader efter Ettan. Är så glad för er skull!

Om att inte riktigt fatta...

Tittar på en sådan där graviditets-nedräknare och ser att det bara är 50 dagar kvar till beräknad förlossning! Hinner ropa till maken "fattar du, kanske bara 50 dagar kvar", innan jag inser att vi har igångsättningen ungefär två veckor innan det där datumet. 50 minus 14... 36!!! Ungefär trettiosex dagar kvar. Tar fram kalendern och räknar dagarna för säkerhets skull. Och jodå, det stämmer ju fint. Inte för att det är utlovat nån bebisleverans just den dagen, men då drar i alla fall "äventyret" in i sin nästa fas. Kanske föds hon om 36 dagar, kanske 39 eller 42. Men så långt som till 50 dagar kommer vi inte innan kulan på magen har bytts ut mot Ettan i famnen.

Häftigt.

Förlåt alla grannar!

Om föreningen märker en drastisk ökning av varmvattenförbrukningen så är det nog jag som är boven. Det är så fruktansvärt skönt för min onda rygg och andra ömmande leder att stå där och låta varmvattnet skvala. Avslappnande och härligt. För att inte tala om hur bra det botar morgonfrossan som jag får när jag kliver ur sängen i vårt minst sagt svala sovrum. Brrr.

Men ändå: FÖRLÅT.

söndag 24 oktober 2010

Apoteket i brevlådan

Ibland är jag så himla smart. Jag satt och skrev en lista med sånt som behövs från Apoteket (eller NÅTT slags apotek, det finns ju flera olika numera). Har nästan slut på järntabletter, Alvedon och Novalucol - inte bra! Behövde dessutom ansiktskräm och lite annat. Sedan kollade jag på inköpslistan till bebisen och insåg att jag lika gärna skulle kunna slå till på en bröstpump, en febertermometer (mjuk och böjlig till rumpan*), nagelsax till barn och vanliga näsdroppar (koksaltlösning i pipetter). Helt plötsligt hade jag en lång lista!

Då kommer genidraget - jag beställer på nätet! Fri frakt och paketet levereras till Preem dit jag har 5 minuters promenad. Jag har bra mycket längre till ett Apotek kan jag säga. Plus att jag fick sitta i lugn och ro och välja saker utan att oroa mig att det skulle vara slut på nått. Mycket annat nätshoppar jag men aldrig på Apoteket. Nu blev det ändring på det och det känns skönt.

*Har hört att örontermometer är himla fiffigt men först när barnen blir lite större, eftersom de har så trånga hörselgångar i början och då kan det vara svårt att mäta med en sån. Så vi börjar med en vanlig!

lördag 23 oktober 2010

Loppisfynd

Babygym

Fyndade ett Tummen babygym på loppis idag - hurra! Har tittat både på ett sådant och ett med spöket Laban men jag har varit för snål. De kostar runt 650kr att köpa nya och det svider lite i kassan. Men det här var i fint skickt, bara några små skavanker. Alla leksaker är kvar och dessutom ingick en tummen speldosa som egentligen inte hör till gymmet. Speldosan tror jag kostar runt 149-199kr bara den. Men nu fick jag allt för 250kr efter att ha prutat lite och känner mig mycket nöjd!

Övriga inköp blev två bodies och ett par byxor, för 40kr sammanlagt. Fina kläder som inte var nötta eller alltför urtvättade i färgerna.

Efter 42 minuter på loppisen hade jag fått nog av folk och trängsel så jag ringde efter skjuts. Det är lite farligt att vara ute och gå här nämligen! Det ligger ett lager snö på marken som gömmer alla hala fläckar.

Andra bloggar om: , , , , ,

torsdag 21 oktober 2010

Matrekommendation för gravida

Food recommendation for pregnant women.

Jag är rätt säker på att den här fanns med på Livsmedelsverkets lista. Inte? Ooops - too late.

Pyssligt pimpande av tråkig mammatopp

H&M har bra bastoppar för gravida, jag har trivts superbra i mina! Men speciellt roliga är dem kanske inte. Så det här tycker jag var en kul idé! En god vän till mig gav mig den här toppen i present idag och hon har sytt på en jättefin applikation i form av ett egendesignat äpple. Vips så har jag ett mycket mer personligt plagg.

Kul tips till dig som kan sy (jag är själv hopplös på den fronten). Annars kan man ju även använda sig av märken som man stryker på.

Andra bloggar om: , , , , , ,

Skötväska - Flexible streetbag från Everest

Diaper bag!

Insåg att jag inte har visat nån bild på skötväskan så här kommer den! Flexible streetbag heter den och märket är Everest. Bra med fack, rymlig och skriker inte "bebisväska". Skötunderlag följer med. Dessutom är den på extrapris just nu, i alla fall på nätet.

* Det lilla hänget med hjärtat har jag själv satt dit.

Andra bloggar om: , , , , ,

Tack för trafiken!

Noterade en liten ökning av besökare och det är ju alltid trevligt! Välkommen hit ni som är nya. :)

Många av mina besökare trillar hit från andra bloggar så därför vill jag passa på att tacka alla som länkar till mig!

Flest besökare kommer från: plusresan.blogspot.com, minadrommarsbarn.blogspot.com, langtantillbarn.blogspot.com, langtaneftertresamhet.blogspot.com, omattlangtabarn.blogspot.com, asa1977.blogspot.com

Svårt efter vecka 30

Här kommer en lista med lite varningar i all välmening till er som är gravida och passerat vecka 30 (kan eventuellt vara bra redan innan dess):

  • Ni har märkt hur svårt det börjar vara att ta på och av skorna va? Inte kul att böja sig över magen. Kom ihåg den känslan när ni är på stan och får för er att ni ska prova skor. Jag säger bara det.
  • Att sätta sig ner på huk kan gå hyfsat bra. Men upp är en annan sak. Se till att lämplig medhjälpare finns inom räckhåll för dylika aktiviteter.
  • Ni vet alla att ni inte bör lyfta för tungt. Var beredd att omvärdera vad tungt är. Måste ni ta i minsta lilla så kan det sluta med en sur gravid kvinna som får sitta på en kall bänk halvvägs hem från Coop med sammandragningarna från h-vetet.
  • Se inte skräckfilm. Det var kanske kusligt spännande förut men tro mig, era redan knasiga drömmar behöver inget nytt material att arbeta med. Bäst att även undvika serier som typ CSI och Dexter. Mördare, blod och läbbiga typer = no no.
  • Undvik pinsamma jag-sitter-fast-olyckor genom att komma ihåg att ni inte blir smalare om ni ställer er i sidled längre. Är det för trångt för att gå igenom rakt framifrån så är det kört. Gå därifrån.
  • Håll lämpligt avstånd från spisen när mat ska lagas. Om det svider till lite på magen så kolla att ni inte brinner.
  • Tappat ett örhänge? Kolla i klyftan. Det kanske ligger där bland smulorna.
  • Grinig? Testa följande metod: Kissa, ät något, få dig en kram och ta en tupplur. Fungerar oftast. Även på bebisar så det är lika bra att få in taktiken redan nu.


Andra bloggar om: , ,

onsdag 20 oktober 2010

En till bild - vecka 33







Vecka 33

Nu är vi i 9:e graviditetsmånaden! Vilket kan kännas märkligt, för då borde det vara riktigt nära men nu är det ju så att graviditetsmånad 9 sträcker sig från vecka 33-36 (32+0-35+6). Så alltså är det i månad 10 som barnet vanligtvis föds. Inte utan att man känner sig lite lurad av allt det här 9-månaders snacket. ;-)

Om vecka 33 har jag läst att det är viktigt att försöka röra på sig fastän magen är tung. Jag försöker. Inte heller bör den gravida kvinnan äta alltför mycket utan ungefär 300 kalorier extra om dagen (utöver de vanliga måltiderna), vilket ska motsvara en tallrik fil, ett äpple och en macka. Livsmedelsverket tycker att jag ska äta fisk 2-3 gånger i veckan men det är mer en gång varannan vecka jag lyckas med det. Är ju ingen fiskmänniska! Tar Omega-3 som tillskott för att kompensera.

Barnet väger vi den här tiden runt 2kg. Det börjar vara trångt i magen nu! Bebisen kan se skillnad på ljus och mörker.

Den största skillnaden jag har märkt den senaste veckan är smärtorna, utan tvekan! Har mycket mer ont i bäcken och höfter samt väldigt svårt att gå längre bitar. Jag som ändå har kunnat promenera ganska bra tills nu och varit så glad över det. Nu får jag väl hålla igång genom att sittdansa eller nått!

Ungefär 6 veckor kvar till igångsättning.

Onsdag

Tänkte precis att "här blir det ingen snö idag, det är för varmt", men ack så fel jag hade. Snön vräker ner från skyn och gav mig just ännu en anledning att stanna inne idag. Egentligen skulle jag vilja göra bort lite shopping (mest på Barnens hus) men vi har ju ingen bil och gå är inte längre ett alternativ när det är längre sträckor. Skulle kunna ta bussen men då måste jag ändå bära det jag handlat en bra bit och det känns som att utmana ödet!

Jag gick nämligen till Konsum igår för att handla lite och höll inte på att ta mig hem med kassarna sedan. Fick otroligt ont i ryggen och riktigt hemska sammandragningar. En promenad som normalt sett tar 10 minuter tog säkert det dubbla. Eller mer.

Nä, jag får vänta tills maken har tid att ta bussen med mig eller tills vi kan låna päronens bil (vilket vi får göra nästan när vi vill, på kvällar och helger).

Idag blir det lugna puckar istället. Kanske ta mig an nått litet pyssligt projekt eller så bara dega. Försöka att hålla mig borta från nätshoppandet! Öva avslappning och andning vore ju en idé också, i alla fall är det en bra tanke. Ny vecka är det dessutom så strax kommer magbild och info om vecka 33.

tisdag 19 oktober 2010

Sagan om snickisarna

Nu har jag fått mig ett par snickisar som passar, hurra! Egentligen ville jag ha ett par som är skurna under magen istället för att gå tvärs över som dessa, tycker det är finare. Men jag nöjde mig med dem här eftersom jag lyckades buda hem dem ganska billigt på Tradera. Det är ett par från H&M i lite mörkare denim och de ser knappt använda ut. Smickrande? Nja si. Men praktiskt! De duger bara fint såhär i slutet av graviditeten. Jag känner mig verkligen ultra-preggo när jag har dem på.

De andra snickarbyxorna kanske har hittat ett nytt hem dessutom, det vore ju trevligt. Tråkigt att de ska hänga här till ingen nytta när någon annan gravid kvinna kan ha glädje av dem.

Bara så att ni vet...

Jag har placerat min blogg i Umeåbloggkartan.se!

måndag 18 oktober 2010

Föräldraträff nummer 3 och stor trötthet

Skjutsen till föräldrautbildningen sket sig (bil på verkstad), fick ta taxi i sista minuten. Lyckades på något mirakulöst sätt gå (halta) hem efteråt. En kombination mellan Alvedon, stödbälte, makens arm och hamburger-paus halvvägs skulle jag tro. Nu är jag trött, så trött, så trött. Sa jag trött?

Föräldraträffen var bra. Inte så mycket ny info (som vanligt) men en del tänkvärda råd och framförallt chansen att prata med de andra blivande föräldrarna. Vi är väldigt olika människor men delar ändå många tankar inför det som ska komma!

Vi fick också lite tips på massage. Med betoning på lite. Jag hade hoppats på nått revolutionerande trick eller nån superbra övning men det var väldigt basic och maken hade klarat sig utan instruktioner. Det enda oprövade var "skaka äpplen" som gick ut på att partnern tar tag i den födande kvinnans höfter och ruskar som om han/hon skulle skaka ner frukt från ett träd. Ingen jättehit.

En tupplur nu skulle sitta fint men jag ska härda ut tills ikväll annars stör jag nattsömnen.

MVC - kontroll nummer 5 (31+5)

SF-mått: 30 cm. Mitt på kurvan igen! Tidigare mått: 24 cm (vecka 25+5), 28 cm (vecka 28+6)
HB: Inget nytt värde idag. Tidigare värden under graviditeten: 132, 129, 121, 115, 115 .
Vikt: +3,8 kg sedan inskrivningen.
Blodtryck: 105/70. Tidigare värden: 115/70 (vecka 25+5), 110/60 (vecka 28+6)
Blodsocker: Inget nytt värde idag. Tidigare värden: 8 vid inskrivningen, 5,7 (vecka 21+5), 5,2 (vecka 28+6)
Barnets hjärtslag: 145-150 slag/minut.

Barnmorskan tyckte sig känna att Ettan ligger med huvudet nedåt och ryggen mot vänster sida.

Jag får även kolla ett urinprov hos barnmorskan varje gång jag är där. Det fixar man själv innan besöket med stickor som står framme på toaletten i väntrummet (ger det utslag så skickas urinprovet på odling, det är bara den första kollen man gör själv). HB och blodsocker kollas inte varje gång hos min barnmorska, utan ungefär varannan.

Färdtjänst nästa?

Vilken pärs! Hittills har jag tyckt att det har gått ganska bra att vara ute och promenera så länge det inte har varit för stressigt eller långa sträckor. Men idag... aj aj aj aj aj. Jag tog mig till barnmorskan i morse för min koll (30 min promenad enkel väg i preggo-tempo) men höll knappt på att ta mig hem igen. Det "fastnade" i mitt bäcken hela tiden och sista biten kunde jag inte lyfta vänsterbenet ordentligt utan liksom släpade det efter mig. Och så ryggen, och högerfoten... vilken cirkus.

Egentligen skulle jag ha gått samma rutt en gång till idag (har föräldragrupp på samma ställe i eftermiddag), men min underbara mamma kommer och skjutsar. Lättnad.

söndag 17 oktober 2010

BB-väskan & vad som gäller på förlossning/BB

Åsa undrar om vi har börjat packa BB-väskan och det har vi inte. Jag skulle tro att det dröjer nån månad till innan jag packar den. Men däremot har jag börjat fundera lite på vad som skall vara där i och om det är något jag saknar. Det är ju lite olika på olika sjukhus vad som behövs tas med och inte. Här kommer listan vi har fått från vårt sjukhus (NUS - Norrlands Universitetssjukhus i Umeå):

Viktigt:
- Legitimation
- Blodgrupperingssvar (vi får ett papper hos barnmorskan)
(Journal behöver vi inte ta med, den finns i ett datorsystem som de har tillgång till)

Övrigt som är bra att ha med, enligt brevet från förlossningen:
- Födelseplan
- Egna vetepåsar och eventuell TENS-apparat.
- Musik (CD-spelare finns i rummet).
- Mössa samt några klädesplagg till barnet.
- Blöjor, barnolja och tvättlappar (man får dock en babybag med lite prover som räcker just i början).
- Kläder till mamma för ett par dagars sjukhusvistelse. Jag tänker mjukisar och skön pyjamas!
- Hygienartiklar till mamma. Jag vill inte glömma läppbalsam, hårsnoddar, ansiktskräm och tandborsten. Parfymfria duschgrejor är bra att ha, samt tjocka bindor.
- Mat och dryck till partnern under förlossningen, det finns dryckesautomat och mikro. Han behöver även mynt till kaffeautomaten. Mamman får mat av sjukhuset. Det finns ett café i samma hus med mat som går att köpa och ta med till avdelningen.
- Penna

Annat som jag tänker ta med (som inte står med på listan vi fick):
- Mobiltelefon + laddare (går jag oftast inte hemifrån utan ändå men det får stå med)
- Inneskor/tofflor
- Bebisfilt och första gosedjuret
- Kamera + laddare/batteri
- Sportdryck & godis till förlossningen
- Amnings-BH plus inlägg
- Bärsjal
- Bok (med tanke på eventuell igångsättning kanske jag får ligga inne länge och mest bara vänta). Kanske en kortlek också.
- Massageolja
- Den tjocka anteckningsboken jag har skrivit i sen vi började "längta barn" och där jag skriver om graviditeten. Förhoppningsvis orkar maken skriva lite under förlossningen om det blir lugnt. Annars blir det efteråt.
- Ombyte till pappan. Han får förhoppningsvis stanna i alla fall den första natten och vill säkert byta om efter förlossningen.

Om BB:
På BB-avdelningen får vi använda egna mobiltelefoner. Pappan får övernatta så länge det finns plats, men om många föder samma dag är det inte säkert att det går. Föräldrarna förväntas själva sköta sitt barn, speciellt om pappan får stanna över natten.

Pappa och syskon är alltid välkomna på BB. Övriga besökare får komma mellan 18-19.30.

Andra bloggar om: , , ,

lördag 16 oktober 2010

Lite shoppat

Dagens inköp blev inte så storslagna men jag fick stryka över några punkter på min lista i alla fall. Inhandlade 2-pack pyjamasar med Smurfarna på (till Ettan) och en pyjamas (av typen randiga tights och lång tröja) till mig själv också som jag tyckte såg skön ut! Den får nog åka med till BB för den går absolut att sova i men är ändå presentabel. Och så hade den knäppning ända ner på magen framtill så den underlättar amningen.

Köpte även våtservetter bara för att det var extrapris på några ekologiska som ska vara snälla mot babyns hud. Får se vad vi tycker om dem senare! Köpte även ett pack tjocka bindor att stoppa ner i BB-väskan.

fredag 15 oktober 2010

Höstfredag och hormonsvallningar

Ute skiner solen, himlen är blå och av gårdagens snöoväder finns inte många spår kvar längre. Istället är det en vacker höstig fredag, om än något kylig (+2).

Jag sov gräsligt dåligt inatt men tog igen det på morgonen istället, klev inte upp förrän vid 10 (räknar ej toabesök). Hade svårt att komma till ro igår för av någon anledning var jag ledsen mest hela dagen. Grät i omgångar och tyckte lite synd om mig själv. Kanske var det för att jag äntligen hade en lugn dag och då kom alla känslor till ytan som har fått vara på paus ett tag.

Grät för att jag är så ensam, för att det gjorde ont i ryggen, för att jag såg ett sorgligt avsnitt av en tv-serie, för att maken inte har tid med mig (pga renoveringen), för att vi renoverar just nu över huvud taget, för att det är stökigt hemma och jag inte kan göra nått åt det (renovering igen), för att jag inte kan hjälpa till med den idiotiska renoveringen, för att jag snart ska ha barn och inte har köpt nån kudde till vaggan (jag sa inte att det var logiskt) och för lite annat smått och gott. När maken tog sig tid att prata en stund på kvällen så bölade jag bara vilket resulterade i hemsk nästäppa som gjorde att jag inte kunde sova efteråt. Och huvudvärk.

Gravidhormoner? Jag?

Idag är det en ny dag och jag har inte tänkt gråta några floder. Måste gå och handla lite frukostvaror för i skåpen är det tomt. När maken kommer hem ska vi gå och äta på vår lokala grillsylta för tydligen ska han ha kebabrulle till middag och inget annat. Sedan blir det en lugn kväll hemma hos goda vänner med lite sällskapsspel och säkert massa trevligt snack. Det ser jag fram emot!

torsdag 14 oktober 2010

Det snöar!

Nu kommer snön och jag är inte alls förvånad. Hade den känslan när jag var vaken med benkramp och sammandragningar i natt. Varm som en kamin var jag också.

Det är något i luften som känns annorlunda precis innan det ska snöa, jag behöver inte ens vara ute för att känna det. Det är ännu lite för varmt för att snön ska stanna på marken men den är fin i luften i alla fall.

Idag hade jag tänkt göra ingenting. Jag har varit i behov av en lugn dag utan måsten eller känna att jag ska promenera iväg nånstans men den senaste veckan har det varit nånting hela tiden. Men inte idag! Nu blir det benvärmare, kofta, filt och massor av te. Har känt mig lite smått hängig och vill inte bli sjuk så jag ska försöka kurera mig.

Och så var det ju det där med snön. Ända sedan jag var sex år har jag fått en släng av feber när första snön faller. Samma sak varje år. Jag är som en vandrande väderstation.

onsdag 13 oktober 2010

Såhär kanske Ettan kommer att se ut...

Eller inte! Men lite småroligt var det i alla fall att skapa ett bebisfoto genom att "morpha" ett foto av mig och ett av maken. För det är ju en av de riktigt stora och spännande frågorna! Hur kommer vår lilla Etta att se ut egentligen? Vem blir hon lik? Får hon mina ögon och makens näsa eller kommer vi inte alls att se delar av oss själva i henne?

Vill ni testa att morpha fram en bebisbild så klicka här.

Väldigt stora snickarbyxor

Jag budade hem ett par gravid-snickisar på Tradera för 62 kr. Billigt! Fick hem dem idag och måste erkänna att jag ser ut som en clown eller nått liknande för de är väldigt stora. Tänkte att storlek L säkert blir bra nu när jag ska vara som störst den sista tiden. Låt oss säga såhär: jag kan bli väldigt stor både här och där utan att behöva bli byxlös. Det är inne med baggy va?

Uppdatering: Det går bara inte. Får nog hitta ett nytt hem till dessa byxor. Nån som vill köpa ett par snickisar för en billig peng?

Mer om mina känslor inför förlossningen

Hanna frågar hur det känns efter beslutet att det blir igångsättning när jag har gått 38 veckor, och det kanske ni är fler som undrar eftersom jag inte skrev så mycket mer om det i måndags. Hur som helst så känns det bra! Jag har varit medveten om att både snitt och igångsättning är ganska troliga utgångar eftersom jag har den sjukdom jag har. Blir mina leder alltför dåliga så kan det fortfarande bli så att snitt bedöms som det bästa för mig. Men jag är jätteglad att det i första hand talas om en igångsättning, då får jag kanske ett försök till en vaginal förlossning och det vore det bästa om det fungerar.

Tanken är att jag ska få bästa möjliga chans att orka vara mamma efter förlossningen. Därför kan ett par veckor göra stor skillnad för mig som blir sämre och sämre hela tiden (utan mina mediciner). Så fort jag har fött kan jag få mer hjälp med min egen hälsa. För mig var det viktigast att vi bestämde oss för att vänta tills Ettan är riktigt färdig, jag vill inte riskera något i onödan. 37 veckor var okej enligt läkaren, men 38 ännu bättre. Så då siktar vi på 38.

Jag känner att ett snitt också är helt okej och är inte orolig ifall det skulle bli så. Vid det här laget är jag van att inget riktigt går som tänkt! Så jag ställer inte in mig för mycket på saker och ting. Ettan kom ju inte till på naturlig väg så det är ingen chock ifall hon inte kommer ut den naturliga vägen heller. Det blir så bra ändå. Det viktigaste är att vi får må så bra som möjligt, hela lilla familjen.

Jag & kulan

Hello in there!

Vecka 32 - here we go!

Om vecka 32 har jag läst att bebisen väger någonstans mellan 1,5-2kg. Då är Ettan ganska normalstor nu med andra ord, eftersom hon uppskattas väga ungefär 1450gram. Nu ligger hon troligen och tränar sina lungor genom att andas in fostervatten, vilket ofta leder till hicka. Jag tror att jag har känt hickan ett par gånger men inte så tydligt ännu. Det ska kännas mest från barnets rygg så genom hickan kan man få en uppskattning om hur barnet ligger.

För mamman är det inte ovanligt att drabbas av trög mage eller förstoppning. Det kan bero på progesteron (ett hormon) som påverkar tarmrörelserna, att man är mer stillasittande, äter järntabletter eller att livmodern trycker på tarmarna. Eller kanske en mix av alltihop! Hjälpen är att dricka mycket, äta fiberrik mat och röra sig (så gott det nu går).

Det här med trög mage är något jag definitiv känner av! Hade mycket så i början av graviditeten också, i kombination med kraftigt illamående, och nu är det delvis tillbaka. Precis när jag börjat känna hunger igen och må ganska bra så slår det till. Nu mår jag ofta dåligt efter jag har ätit (igen) och det känns som jag har mat upp till örsnibbarna. Små portioner hjälper något men jag är ju så hungrig, så jag har svårt att begränsa mig och sen ångrar jag mig efteråt.

Känner av fler sammandragningar nu och de gör oftast ganska ont. Kommer mest när jag är ute och går eller på natten.

Nu är det 62 dagar, eller 9 veckor, kvar till vårt ursprungliga förlossningsdatum. Imorgon är det precis två månader, på datumet. Men eftersom det troligtvis blir igångsättning efter 38 fulla veckor så har vi kanske bara 7 veckor kvar. Det är inte så gräsligt mycket!

Babysittern har kommit!

Nu ska jag bara få vissa lurviga medlemmar av hushållet att förstå att den inte var en present till dem. Jag önskar mig själv varmt lycka till med det uppdraget.

Vi är för övrigt nöjda med servicen hos Barabus! Väldigt snabb leverans. Däremot hade dem inte uppdaterade bilder i produktbeskrivningen så den stolen vi fick är den nyaste varianten, i andra färger och med andra leksaker än den vi trodde att vi beställde. Jag har påpekat det så dem ska ändra! Men för oss gjorde det ingenting.

Fischer-price - Newborn to toddler - portable rocker

I said it's for BABIES and TODDLERS...

tisdag 12 oktober 2010

Tack Fru Mju!

Den lilla börsen jag vann hos dig har kommit och den är verkligen jättefin! Kommer säkert till god användning.

Kika in Fru Mjus blogg, eller varför inte kolla in de nya börsarna hon har sytt och köpa en egen? Ni hittar dem här.

måndag 11 oktober 2010

Föräldraträff nr 2

Idag pratades det om bedövning, om förlossningens slutskeden och så tränade vi profylaxandning. Inget var egentligen nytt för mig, jag har hört och läst om det mesta innan. Men det skadar säkert inte att gå igenom igen!

Vi fick också praktisk information om hur det fungerar på förlossning och BB, vad vi ska packa med oss dit och så en förlossningsplan med några frågor att fylla i samt plats att skriva fritt.

Sist av allt fick vi göra en klassisk övning där våra partners skulle nypa oss mammor hårdare och hårdare medan vi andades bort smärtan. Dock var det nyp i axlarna som gällde och inte på insidan av låret som jag har hört att en del andra fått göra! Tur för mig. Nyp i axlarna är nämligen bara skönt, är så stel i de musklerna. Vi fick nypa papporna också (har inga samkönade par eller ensamstående i vår grupp, det är enbart mamma-pappa-par). Lite barnsligt skoj sådär!

Spec.mödravården, vecka 31, tillväxtultraljud nr 4

Idag var vi återigen på specialistmödravården. Denna gång låg Ettan 16% under "normalt", vilket vi tycker är jättebra eftersom det var ca 22% sist. Hon har växt till sig! För en hon såg det fortfarande ut att vara, vi dubbelkollade eftersom hon låg med rumpan i så bra läge. Dessutom hade hon helt perfekta hjärtljud (HURRA!) och har vänt sig med huvudet nedåt. Däremot så ligger hon just nu och tittar "uppåt", skulle hon födas såhär så skulle det kallas vidöppen kronbjudning*, vilket verkar lite besvärligt så jag hoppas hon snurrar till sig sen. Det är ju länge kvar!

Ettans vikt uppskattas just nu till 1450 gram. Hon har inga tecken på att vara tillväxthämmad utan är rund och fin om magen och ser ut att må gott.

Vi pratade sedan lite om förlossningen och mitt sjukdomstillstånd. Tillsammans kom vi fram till att jag ska höja min dos Prednisolon (kortison) för att förhoppningsvis få ett lite drägligare slut på graviditeten. Sedan bestämdes också att vi ska testa igångsättning i vecka 38, för att se om vi kan få till en vaginal förlossning lite tidigare än jag är beräknad. Detta med tanke på min kropp och min sjukdom. Om det inte vill komma igång trots hjälp på traven eller om det kommer igång men går för sakta framåt så kommer det istället bli ett snitt. Vi kommer alltså mest troligt inte att gå till beräknat födelsedatum.

*Vidöppen kronbjudning innebär att huvudet är roterat 180 grader. Barnet kommer ut med ansiktet vänt emot blygdbenet. Kvinnan får ofta ont i ryggen när barnet trycker på neråt. Förlossningen kommer igång långsamt och barnet kan rotera så sent som i utdrivningsskedet. 5% vänder sig inte alls. Källa: babyboom.nu

söndag 10 oktober 2010

Impulsköpt en babysitter

Ojoj, det är farligt att sitta på nätet och kolla runt. Upptäckte att Bara Bus har 20% på Fischer-price produkter och några minuter senare hade jag klickat hem en babysitter. Ooops! Så det kan bli. Hade egentligen tänkt köpa nån enkel variant av babysitter och ingen specialare med en massa extra. Men jag föll för den här, just för att den har liggläge för nyfödda, sittläge för lite stabilare bebisar och för att den sen går att använda som stol/gungstol för barn upp till 18kg.

Hej och hå, så kan det gå.

10-10-10

10 är mitt turnummer så idag måste ju bara vara en riktigt turdag för mig. Har hittills inte märkt så mycket av det men det kanske kommer? Köpte två trisslotter men vann ingenting, nada. Det känns som en ganska ordinär söndag trots allt. Har försökt hjälpa maken lite med renoveringen men han har arbetsbefriat mig nu. Ärligt talat så går det nog lika fort utan mig :P

Giveaway!

"Kom ihåg att lycka är ett sätt att resa - inte en destination."

Kommer du ihåg att vara lycklig för de små sakerna även när det är tungt? Och inte bara vänta på bättre tider och lycka som kanske kommer sen? Inte helt enkelt.

Det är ett himla fint citat tycker jag och ska själv sätta upp detta tryck på väggen. Men jag har ett extra! Skulle den passa hemma hos dig? Jamen skriv en kommentar till det här inlägget då! Råkar du ha en blogg och länkar till min giveaway så dubblas dina chanser. Det går bra att låna bilden om du vill det, inget måste. Jag drar en vinnare den 31/10.


Själva trycket är ungefär 20x25 cm, hela arket är lite större allt som allt. Materialet är tunn canvas.

Trycket kommer från Vol25 som bland annat finns på Etsy. Kolla här!

Uppdatering 31/10: Vinnaren är dragen och det blev hanna!

Andra bloggar om: , , , ,

Lite mera shopping

Gårdagens promenad på stan gjorde att jag fick checka av ännu några grejor på listan. Hittade en jätteskön amnings-BH på Åhléns och tog en något rymlig storlek som jag hoppas funkar. Den var dessutom lite stretchig så det verkar lovande. 149kr kostade den och finns i vitt och svart.

Köpte även amningsinlägg, salva till bebisen (Inotyol) och ett par nappar. Har inte tänkt att börja med napp innan amningen fungerar (om det nu fungerar alls), men sen tror jag att hon ska få ha napp att snutta på om hon vill det. Nu har vi två stycken hemma just in case!

lördag 9 oktober 2010

Föreläsning - Susanna Heli - "Föda utan rädsla"

Igår kväll var jag, tillsammans med en gravid kompis, och lyssnade på Susanna Heli som berättade om sin bok "Föda utan rädsla". Vi fick veta vilka verktyg som tas upp i boken och även lite praktiska övningar. Jag tycker det var bra och ska absolut köpa boken, kan rekommendera den utan att ens ha läst den. Hennes tekniker känns enkla, naturliga och logiska på något sätt. Hur viktigt det är att vara trygg och inte rädd. Samt att hon tar upp hur viktig partnern är i sammanhanget och mycket tips till honom/henne också. Det känns som bra uppladdning, i alla fall för mig! Kanske för dig också?

fredag 8 oktober 2010

Om att slitas mitt itu av vården

Jag har ju, som ni kanske vet vid det här laget, en reumatisk sjukdom. Det komplicerade hela barnprojektet redan från början! För projekt är precis vad det blir, när jag redan 6 månader före vi ens ville försöka bli gravida var tvungen att sluta med min ordinarie medicinering. Snacka om ett planerat barn. Efter de sex månaderna så försökte vi ett år innan vi skaffade hjälp. Och sedan tog det ju ett tag till innan Ettan skapades på IVF-kliniken den där magiska dagen i Mars i år.

Under hela denna tid har jag alltså inte kunnat ta mycket till mediciner, speciellt inte sen jag blev gravid! Allt antas vara farligt, eftersom ingen egentligen vet något. Ingen på reumatologiska kliniken verkar heller ha nån speciell plan för vad man kan göra för att underlätta livet för någon som bär på ett annat liv. Jag har inte fått träffa min ansvariga läkare EN enda gång, utan bara fått kallelse till min vanliga årskontroll i November. Jag får själv ringa när jag har det eländigt och tjata till mig tid hos jourläkare (olika varje gång). Får sedan en spruta kortison där jag har det värst. Inget annat går att göra. Sjukgymnasterna vill inte ta i mig med tång. Fotspecialisten tycker inte det är värt att göra speciella inlägg för mina fötter är ändå svullna och kanske förändras. Alla litar på att specialistmödravården tar hand om mig. Det gör dem. Men dem tar hand om mig som gravid kvinna och det barn jag bär på.

På specialistmödravården kan de inte behandla min reumatiska sjukdom. De ser däremot till att min graviditet flyter på som den ska trots att jag har en reumatisk sjukdom. Där kollas att lillan i magen mår bra - det viktigaste av allt. De tar för givet att jag får behandling av min reumatiska sjukdom på min vanliga klinik och vill inte gärna lägga sig i när jag får problem med ryggen eller så eftersom det troligen sitter ihop med det reumatiska också. Min läkare på spec.mödravården, Maria, frågar ofta om de justerat min medicindos eller något annat. Svaret är alltid nej. I sanningens namn så har jag SJÄLV satt min aktuella dos Prednisolon efter att ha läst på samt rådfrågat Maria om vad som är okej för bebisen i magen. Läkaren säger också att ju sämre jag blir desto mer kan det påverka barnet, därför är det bra om jag får må så gott jag kan. Ingen läkare på reumatologiska kliniken har någon åsikt mer än " så låg dos som möjligt".

Personalen på den reumatologiska kliniken vill gärna veta om jag ska få snitt eller föda vaginalt. Även om jag fått något "stoppdatum" för igångsättning om jag inte fött. Gå över tiden verkar helt uteslutet. Det tas nästan för givet att jag ska snittas. Det tas också för givet att jag kommer vara knäckt efter förlossningen hur den än ser ut. Jag borde inte ställa in mig på att amma speciellt länge, utan mer tänka medicin medicin medicin. De vill planera behandling för våren och tycker säkert jag är galen som vill avvakta. De vet inget om gravida reumatiker men verkar veta en hel massa om vad som händer efteråt.

Specialistmödravården anser att det är lite tidigt att bestämma något ännu. En vaginal förlossning är att föredra om det fungerar, så därför avvaktar vi och ser hur jag och bebis mår när det närmar sig. Så länge det är vad jag helst vill. Inget stoppdatum är satt, inte heller nått snack om igångsättning eller övertid. Det enda som jag hittills fått veta är att de vill undvika en långdragen förlossning och kommer troligen ingripa snabbt om det inte går framåt i bra takt. Detta är säkert mycket för att jag inte alls har ork eller krafter som en frisk människa, inte ens i närheten.

Själv så börjar jag bli stressad av det hela. Är jag dum som inte kräver snitt och väljer bort amning? Eller ber om igångsättning i vecka 38? Borde jag tänka mer på sjukdomen som vill riva sönder min kropp? Jag vill ju orka vara mamma, orka ta hand om mitt barn. Jag är inte alls rädd för själva födandet utan mer tiden efter. Men mina moderskänslor säger något annat. De säger att mitt barn ska vara i magen tills hon själv vill ut och att hon ska ammas så länge jag orkar.

Reumatologiska kliniken tänker på mig, som patient. Det är deras jobb. Jag tänker på mitt barn, det är mitt jobb. Hur jag än gör så vet jag inte vad som är den bästa lösningen för att både lillan och jag ska må så bra som möjligt. Ingen verkar veta. Så jag går mest på linjen vad som är bäst för lillan, för det är jag inte villig att kompromissa om alls.

Andra bloggar om: , , , , ,

torsdag 7 oktober 2010

Lyckliga tankar

Det är konstigt hur mycket av min vakna tid som tas upp av tankar på vår lycka som växer i min mage. Jag bara ler, klappar magen och njuter, säkert hundra gånger om dagen. När jag vaknar på morgonen är det ibland en sekund eller två då jag känner förvirring - var det bara en dröm? Sen kommer det över mig som en våg igen... det är verkligt. Det händer. Vi väntar barn och bara orden får mig att gråta floder av lyckotårar ibland. Det finns fortfarande ögonblick med tunga tankar och jobbiga stunder av smärta, men inget berör mig som förr. Inte nu när hon finns.

Ute blåser hösten fram

Det regnar i sidled och smattrar mot fönsterrutorna. Löven flyger av trädens grenar och virvlar runt i luften (snart är alla träd kala om det här fortsätter). Grått, grått, grått överallt. Känns som en alldeles utmärkt dag för att ta det lugnt! Kanske öva lite på avslappning? Äta massor med ostmackor känns också aktuellt. Eller dricka te och se på tv-serier. Alla dessa val...

onsdag 6 oktober 2010

Vecka 31

Jippie för ännu en ny vecka! Har som vanligt läst lite om vad som händer i vecka 31 och här kommer en sammanfattning:

Barnet närmar sig sin födelselängd och kanske redan har hår på huvudet. Fossingarna är runt 6 cm långa och huvudets diameter är ungefär 8 cm. En del barn har nu lagt sig tillrätta med huvudet nedåt (inte Ettan vad jag vet).

För mamman är det vanligt med ryggbesvär och svullna ben. Det är också lätt att bli andfådd även om lungkapaciteten har ökat från ungefär 500 till 800 kubikcentimeter luft per andetag.

Min egna kommentarer: Ryggen har ju besvärat mig länge - inget nytt där. Mina ben är inte så farligt svullna ännu och det är jag glad för! Har tillräckligt med svullnad i mina leder pga inflammationer utan att samla på mig extra vätska. Annars får jag ta till stödstrumporna helt enkelt. Däremot är jag lite svullen om händerna och vigselringen får vila i en ask så länge.

I övrigt inget speciellt nytt. Ettan är livlig i magen nu igen och det är himla mysigt. Hon verkar tycka att eftermiddagar och sena kvällar/nätter är rätt tillfälle att röja. På morgonen är hon jättelugn. Jag känner mig ganska stor och otymplig med magen som är iväg mest jämt, men ändå fin. Har nog aldrig varit så nöjd med kroppens utseende som nu faktiskt.

tisdag 5 oktober 2010

Bärsjalsträning

Har fått hem min bärsjal och tränar nu knyt-tekniker för fullt! Det tar nog ett tag att få kläm på hela men faktiskt var det inte så svårt som jag trodde och nu går det riktigt snabbt att få på den. Måste bara lära mig knyta lagom hårt! Första gången blev det hur löst som helst och andra gången väldigt tight. Inte så praktiskt med en stor tjock mage i vägen heller, skulle tro att det blir enklare utan den!
Jag tar tacksamt emot bärtips och knyttips från er som har testat att bära i trikåsjal! Annars är ju SjalBarn en mycket trevlig sida att besöka. :)

Jag vill tacka min träningskompis Nalle för gott samarbete.

Grodbrallor

Jag diggar barnkläder från Me & I men kan tycka att de är lite väl dyra. Hade turen att fynda dessa coola grodbrallor i frotté-material på Tradera och det är jag supernöjd med! Helt nya och till en tredjedel av nypriset ungefär. Visst är dem söta?

I slutet på Oktober kanske jag ska på en Me & I kväll igen, med en värdinna som visar kläderna och så. Får se hur det blir! Jag var lite nyfiken på den nya bebiskollektionen som skulle komma men sen när den dök upp på hemsidan blev jag lite besviken. Bara en himla massa hundar! En del grejor är lite gulliga men det var inte riktigt en stil som jag diggar ändå. Tyvärr.

Det är inte helt enkelt det där med att hitta fina barnkläder i roliga färger/mönster och bra kvalité utan att bli ruinerad på kuppen. Fynda på Tradera är ju bra men då vill jag gärna att kläderna ska vara i nyskick eller näst intill. Tur att vi har fått låna lite kläder också! Det är uppskattat. Kommer absolut att själv låna ut/ge bort Ettans kläder eftersom hon växer ur dem, om någon med mindre bebis vill ha. Känner ju faktiskt några som väntar barn efter oss.

måndag 4 oktober 2010

Om mobilen!

Anonym undrar var vi har köpt sängmobilen med kaniner som syns på bild i detta inlägg. Svaret är att den är köpt på Lekplaneten och märket är Jabadabado. På deras hemsida finns närmaste återförsäljare, annars går den att köpa till exempel här! Jabadabado har jättemånga superfina trämobiler, inte så dyra heller. Värt en titt!

Föräldraträff nr 1

Idag var vi på vår första föräldraträff, tillsammans med 6 andra par. Alla i gruppen väntar sitt första barn i december eller början av januari.

Just idag blev det en presentationsrunda, lite allmänt snack om vad vi förväntar oss av träffarna, genomgång av förlossningens första fas (latensfasen) samt avslappningsövning. Kändes helt okej! Inte så mycket ny information dock, jag ser mer fram emot att få fortsätta träna andning, avslappning och massage (alla delar av psykoprofylax). Sådant som är lite mer praktisk förberedelse inför förlossningen. Den sista träffen kommer vi även ta upp amning och det tycker jag också känns bra att få prata om.

Och hunden? Det var en liknande bild vi fick inför avslappningen, hur man ska tänka att allt i ansiktet bara hänger. Gick väl sådär. Jag är lite halvdålig på att slappna av på kommando!

Hungrig

Någonting har definitivt hänt med min aptit! Ända till vecka 20 mådde jag ju mest illa hela tiden. Kunde äta lite bättre efter det men hade egentligen ingen aptit och portionerna blev små. Mättnadskänslan satte in efter tre tuggor och sen var jag mätt en hel dag. Och aldrig hungrig!

Men nu helt plötsligt är jag hungrig! Det känns som att magen är tom och när jag väl äter så mår jag ofta bra av det i stället för dåligt. Hurra! Som jag har längtat.

Dessutom kräver kroppen att jag äter oftare än förut också. Mellanmål är ett måste, jag är jättehungrig 2-3 timmar efter en måltid.

Barn och bullar

Idag är det "internationella barndagen"! Men jag tycker att jag mest hör folk prata om att det är "kanelbullens dag", vilket det också är. Barn är dock roligare än bullar! I alla fall enligt mig. Men jag antar att det är lite enklare att uppmärksamma ett bakverk... och dessutom få alla anledningar att äta bullar. Hur som helst så är ju barndagen tänkt som en dag då samhället ska fokusera på barnen, deras behov och rättigheter. Mycket viktigt!

Vi ska fokusera på barn på vårt alldeles egna sätt idag, vår föräldrautbildning drar nämligen igång. På den ytterst korkade tiden 14.30-16.30 och uppdelat på fyra tillfällen ska vi träffas på barnmorskemottagningen med lite andra blivande föräldrar. Jag har inte direkt jättehöga förväntningar men hoppas på ett någorlunda givande innehåll. Rapporterar senare!

Nobelpriset i medicin

Det verkar som att årets Nobelpris i medicin kommer gå till den man som för 32 år sedan såg till att det allra första provrörsbarnet kunde födas. Han heter Robert Edwards och är idag 84 år gammal. Hurra för hans forskning! Utan den hade det kanske inte funnits någon Etta.

söndag 3 oktober 2010

Bärsjal beställd!

Jag vill prova att bära i sjal, mest för att det verkar mysigt för alla inblandade men också för att det säkert är bra för mina reumatiska händer att få vara fria ibland. Har läst och kikat runt och fastnade för sjalen "Tricot-slen" från Babylonia - här kan du se hur den funkar!

I lokala babybutiker har jag sett dem för runt 699kr, men så mycket behöver dem inte kosta. På Tradera finns nästan alltid några till salu, om man kan tänka sig begagnat. De drar dock snabbt iväg i pris och det kan vara svårt att riktigt "fynda" eller hitta nån speciell färg. Men värt ett försök!

Hos Tiny Tots säljs dem annars till det lite bättre priset 549kr + frakt. De har många färger att välja på!

För mig föll dock valet på Bebislycka som just nu har riktigt bra REA på ett par av färgerna. Eftersom vi kunde tänka oss mörkgrå så kostade den 510kr och ingen frakt tillkommer.

Söndag

Idag är Ettan mer livad än sin mor! Det är fullt ös i magen medan jag själv mest sitter och degar. Ska hem till föräldrarna sen och äta så jag sparar min promenad tills dess. Har lyckats pyssla lite idag i alla fall, har några projekt på g. En sak som knappt räknas som pyssel är en sådan där "vagnsleksak" eller "vagnsmobil" som man hänger i vagnen. Efter att ha sett många fina men svindyra så gjorde jag tillslut en själv. Tog några små mjukisfigurer jag fått från Japan och knöt fast i ett snöre. Häpp!

lördag 2 oktober 2010

Superfin present - handgjord boll med skallra

Baby toy - handmade ball (gift from Nicole)

Denna kom med posten från en vän i Tyskland. Så himla fin!

Fredagens shoppingtur

Det blev en hel del shoppat igår! Inte bara till Ettan och barnrummet utan till oss också. En lång och rolig (men jobbig) dag. Nu kan jag knappt röra mig! Ryggen och foten gör så fasligt ont.

Ni ska få se bilder från barnrummet sedan när vi drar igång där. Just nu liknar det rummet mest en sorts soptipp/förråd. Inte så intressant!

Men här kommer i alla fall två bilder på sådant som köptes igår:

Mobil med kaniner och hjärtan

Fabler groda

Award

Jag har fått en award av Åsa - tack så mycket!

Den här awarden innebär att man ska berätta tre saker som ligger en varmt om hjärtat samt visa en favoritbild. Sedan skickas awarden vidare till fem andra bloggar.

Börjar med sådant som ligger mig varmt om hjärtat:
1. Min make, bäste vän och mitt livs kärlek. Allt i ett! Jag är fortfarande fnissigt förälskad efter sex år, trots att det inte alltid har varit enkelt. Han är min trygghet.
2. Min växande mage och vår lilla älskling där inuti. Vi är så ofantligt lyckligt lottade som snart får träffa vårt barn.
3. Min familj, eller kanske ska jag säga vår familj. Mina föräldrar och min bror som inte bara står mig otroligt nära utan som också välkomnat min livskamrat med öppna armar och som längtar efter den lilla i magen nästan lika mycket som vi gör. Mer exalterade morföräldrar får man nog leta länge efter!

En favoritbild med lite hösttema (jag har egentligen hur många favoriter som helst):

Höstpromenad

5 bloggar jag skickar vidare till:

hanna, Tea, Längtan, Pastej, Isabella